Påminnelse!! Anmäl dig till Vårresan: Luffarliv!

Välkommen att vara med på en kul och intressant dag då vi åker till Småland och träffar luffare, skrattar och lär oss mer om den svenska luffarepoken!

Fredag 3 Jun 2022

07:45 - 19:00

Vi börjar resan med VisioNi i Ängelholm vid Polishuset kl. 07.45, för att bege oss mot Småland.

När vi kommer till Ljungby dricker vi förmiddagskaffe på Gästis.

Färden går vidare och i Boda hälsas vi välkomna in på luffar muséet och tas om hand av Snacke-Per och hans kompisar. Det här är inget vanligt museum utan här skrattas det, man sjunger, trivs och mår bra. Vi får höra om luffare och lite om glasets historia på ett skämtsamt sätt.

Vid lunchtid njuter vi av deras luffarbuffé, med godsaker som luffarna åt.

Det ges tid att titta runt på muséet som är "fullt av prylar för alla smaker, bl.a. stora mängder luffarkonst och glas.

Lite senare blir det kaffe med småländsk ostkaka och Snacke-Per berättar på ett omtyckt sätt om luffarna som besökte glasbruk och tegelbruk under luffarepoken. Han serverar både sanna och mindre sanna historier om dessa fantastiska människor.

Efter en riktigt rolig och innehållsrik eftermiddag åker vi hemåt och på vägen tar vi en paus för kaffe med dopp från busscafét.

Vi räknar med att vara åter i Ängelholm ca kl. 19.00.

Medlemmar betalar 350 kr. Stödmedlemmar och övriga betalar 970 kr per person. (vid 40 deltagare) frågor och anmälan till Gerd Jansson tel. 0702 65 77 14 eller mail: gerdjansson@telia.com. Betalas senast den 16 maj till bankgiro: 5582-9931, ange namn.
OBS! Anmälan är bindande!

Bli medlem

Bli medlem

Om oss

Om oss