Aktuellt

BRÖSCANCERFÖRBUNDET OCH WATOTO ARTS SAMARBETAR FÖR BRÖSTHÄLSA

Bröstcancerförbundet och det familjedrivna dockföretaget Watoto arts samarbetade i år för att ta fram ”brösthälsoväskan” till vår kampanj med fokus på brösthälsa. Vi passade på att ställa några frågor till Fatma Guettou för att berätta mer om Watoto Arts och hur idéen till samarbetet föddes.

Ella Rudberg, digital kommunikatör 21 oktober uppdaterad 23 oktober

24 oktober 2023

WEBBINARIUM: KAN AI FÖRBÄTTRA BRÖSTCANCERVÅRDEN?

En livesänd paneldiskussion om möjligheter och utmaningar med den nya AI-tekniken. Experter och representanter för Bröstcancerförbundet diskuterar hur den nya AI-teknologin kan förändra bröstcancervården i Sverige. 16 oktober

24 oktober 2023

HÄLSOGUIDER KAN FÅ FLER ATT GÅ PÅ MAMMOGRAFI

Rajaa träffar många kvinnor och informerar om bland annat mammografi. Att kunna erbjuda information på olika språk tror Rajaa har stor betydelse för deltagandet i mammografin. Hälsoguidernas roll är viktig, och Rajaa föreslår att de ska få ha ett särskilt fokus på mammografi och cancer under en månad varje år. 4 oktober

24 oktober 2023

BRÖSTCANCERRAPPORTEN 2023

Dubbelt så många utrikes födda kvinnor uteblir från sin mammografi, ofta på grund av språkliga hinder eller bristande information om varför det är viktigt att gå på undersökningen. För att minska ojämlikheterna inom screening och öka överlevnaden i bröstcancer krävs riktade insatser och ett långsiktigt arbete inom regionerna. Det visar Bröstcancerrapporten.

24 oktober 2023

FC SAMP SLOG EGET INSAMLINGSREKORD MED ROSA MATCHEN

Hej Viktor Morgården, sportchef för fotbollsklubben FC Sampierdarenese Stoccolma. Ni samlade i samband med Rosa matchen 3 september in 130.104 kr och slog därmed rekord från förra årets insamling. Vilken fantastisk insats!

Författare: Ella Rudberg, digital kommunikatör på Bröstcancerförbundet

24 oktober 2023

ROSA BANDETTRÖJAN - STICKA MOT BRÖSTCANCER

Inför Rosa Oktober lanserar Miss Svensson och Bröstcancerförbundet Rosa bandet-tröjan! Ett för den svenska marknaden helt nytt initiativ. Stina Svensson, grundare till Miss Svensson, står bakom designen till årets modeller som fått namnen Emma och Louise efter två väninnor som behandlats för bröstcancer.

24 oktober 2023

ÅTERFALL I BRÖSTCANCER – ORO OCH VARNINGSTECKEN

Ny folder

24 oktober 2023

Nytt avtal bröstproteser

Information från Sko & Fot Specialisten Region Skåne nytt avtal 231123

15 oktober 2023

Ny barnbok om bröstcancer, där mamman lever med spridd cancer

"Mamma ska bli en enhörning"

11 maj 2023

Inbjudan att delta i Neo-ACT studie

Deltagare sökes till app baserad tränings studie, anmälan via behandlande läkare

26 mars 2023

Lymfsystemet!

Information i samband med medlemsträff med Mia Falk Lymfolog. Vill du som medlem i Bröstcancerförening Viktoria Ängelholm boka tid hos Mia på LYMFOLOGEN i Helsingborg ger hon 10% rabatt på ditt första besök.

13 maj 2022

AI kan hitta kvinnor med hög bröstcancerrisk

Många tumörer missas med dagens mammografi. Men med artificiell intelligens och 3D-teknik kan man hitta tidiga tecken på cancer som går läkarens ögon förbi, enligt ny forskning.

TT, artikel publicerad i HD 220512

13 maj 2022

Ny bok - ”En dum knöl i mammas bröst”

"Att drabbas av cancer mitt under den kaotiska vardagen med heltidsarbete, hämtningar på förskolan och stressen kring att räcka till"

09 maj 2022

Går håravfall att förebygga?

De flesta som får cytostatika räknar med att tappa håret. Men få vet att det kanske aldrig kommer tillbaka. Genom att använda kylmössa under behandlingen kan man förebygga håravfall, men hur fungerar det egentligen? Och hur många upplever problem med att tappa hår?

13 april 2022

MÅ BRA-program för medlemmar

9 mars -Ansökan är nu öppen för våra årliga MÅ BRA-program! I år kan vi dessutom erbjuda två nya program: Rehab på Mössberg och Partnerhelg. Gemensamt för dem alla är ett kärleksfullt fokus på återhämtning. Här har många av våra medlemmar hittat tillbaka till livsinspiration, lugn och glädje under årens lopp.

17 mars 2022

Ny kunskap leder till ständigt bättre bröstcancervård

3D-bilder, immunterapi, artificiell intelligens (AI) och precisionsmedicin. Runt om i Sverige och världen arbetar forskare för att hitta bättre metoder för diagnostik, behandling och rehabilitering vid bröstcancer. Det ger resultat.

24 februari 2022

Så hittar du ditt förhållningssätt

För att hantera svårigheter vi möter i livet har alla olika strategier och förhållningssätt. Humor fungerar för vissa, men inte för alla. Vad som fungerar för dig beror på vem du är och vilka erfarenheter du bär med dig.

16 februari 2022

Med humor som verktyg

Skratt kan vara befriande och öppna upp för djupare samtal. Men får man skämta om vad som helst? Och vem får egentligen skämta om cancer? Filosofen Stina Bäckström och professorn Ola Sigurdson diskuterar kring vad humor är och var gränserna går.

16 februari 2022

Information om vattengympan!

Vattengympan börjar: Måndagsgruppen: 28 februari, kl. 19.30 - 20.30 och Onsdagsgruppen: 2 mars, kl. 16.00 - 17.00

20 januari 2022

Kristina Lång som studerar mammografiscreening med AI

Kristina Lång genomför en studie som ska undersöka om AI kan vara lika bra, eller bättre än radiologerna på att bedöma mammografibilder. Om AI är lika bra som läkarna skulle vården kunna effektiveras.

22 december 2021